Home

face to face


View of the parklet looking west

Face to Face / Tête à Tête – part of the King Street Pilot Project – creates a place for shared conversation along 44 feet of roadway in downtown Toronto. With two unexpectedly long tables (13 and 16 feet, respectively), flanked by continuous benches and wrapped with planting, this is a place for concentrated community conversation, animated inside the words Face to Face/Tête à Tête dynamically projected over all of the surfaces – bench, planters, tables, and deck. With only six feet of width overall, the narrow striking blue and orange room promotes both intimacy within the bustle of King Street, and deliberately intensifies the conversation. Shaped like boomerangs, one table angles toward the street, and one toward the sidewalk, subtly inviting participants to the table angled to watch the passers-by on the sidewalk, or to hail to those on bike and streetcar. The table is a central focus recalling big family dinners – promoting larger collective/community gathering – yet the narrowness allows for individual occupation, co-working, musing, lunching, and dreaming.

These photos document the installation of the parklet on 24–25 April 2018. Check back for “action shots” soon.



View looking east

Looking eastward



View of the benches being lowered into place

Craning in the pieces



View of Ianos aligning two pieces of bench

Fitting it together



View of contractors aligning a bench

Adjustments



View of two men filling planters using shovels

Prepping the planting beds



Chris painting the underside of a bench

Sweating the details



Lisa looking down at a circumflex accent on the ground

Checking our accents



detail view of painted benches and tables

Intersections



View along the long tables

The long table



Detail view of table and bench edges

Dazzling text.



View of a hand grasping a screw on the edge of a table

Finishing touches



project credits >