Geoffrey Street Residence

Trellis Detail

The trellis

This project consists of an extensive renovation, garden, and garage design for a 1920’s semi-detached house in Toronto. Like many houses of this era, the kitchen was cut off from the garden by a lean-to mudroom, which also provided basement access. A new expanse of glass replaces a solid brick wall, making a deliberately direct connection to the new garden. The space of the rectangular garden is book-ended by a new garage with cedar-trellised front at one end, and an outdoor "room" of cedar and copper walls, floors, and pergola roof at the house end. Interior renovations include a reorganzed kitchen and second floor, new bathroom with glass mosaic tile and custom terrazzo vanity, new bedroom with custom millwork, and a new cherry floor and stair.

< Before

Deck Detail

The deck

North Facade

The view from the garage

Garage Facade

The new garage

Garage window

Bathroom Counter

The upstairs bath

Master Bedroom Closet

The closet

Main Staircase

The stair (under construction)

project credits >